1 % ajánlása

ADÓJA 1 %-VAL

TÁMOGASSA KÉTÉLTŰEK ÉS HÜLLŐK VÉDELMÉT!

 

  • A Varangy Akciócsoport 1986-ban alakult, 1996-tól önálló egyesületként működik. Célkitűzése: aktív természetvédelem, természetvédelmi kutatás és környezeti nevelés.
  • Eddig több mint négyszáz millió Ft eszmei értékű állat életét mentettük meg. Sikeresen dolgoztunk a nem védett területek természeti értékeinek feltárásában is.
  • A tudományos ismeretterjesztést és a figyelemfelkeltést kiállítások, elsősorban a már tizennyolc éves múltra visszatekintő Kétéltű és Hüllő Napok, valamint iskolai és rendhagyó előadások szolgálják.
  • A Varangy Akciócsoport Egyesület 1994 óta a Nemzetközi Természetvédelmi Világszervezet Kétéltű-kutató Munkacsoportjának (IUCN, SSC DAPTF) magyar tagja.
  • A csoport 1992-ben az Európai Természetvédelmi Díj egyik hazai kitüntetettje lett. 1995-ben a hollandiai Élővilág és infrastruktúra című konferencián a csoport két tagja által kidolgozott gyorsértékelő módszer poszterdíjat kapott. 1997-ben a természetvédelem érdekében kifejtett egy évtizedes tevékenységéért a Magyar Köztársaság Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztere PRO NATURA Díjat adományozott a Varangy Akciócsoport Egyesületnek.
  • A Varangy Akciócsoport Egyesület tagjai önkéntes alapon, elkötelezettségből tevékenykednek természeti kincseink megóvásáért, megismeréséért és megszerettetéséért. 

Ezek mind nagy eredmények! Az Ön segítsége nélkül azonban nem lehetnénk ilyen sikeresek! Köszönjük!

Kérjük, hogy személyi jövedelemadója 1 %-val támogassa a Varangy Akciócsoport Egyesület  tevékenységét, amely a fokozott veszélyben lévő kétéltűek, hüllők és élőhelyeik védelmét tűzte ki célul.
Az Ön támogatásával nagyon sok mindent elérhetünk.

Ennek köszönhetően támogatása fizetés, TB járulék, adó stb. levonása nélkül, teljes egészében közös ügyünket, a körülöttünk élő világ és az ember túlélését szolgálja. A felajánlott összeget évről évre természetismereti gyermekversenyek lebonyolítására és természetvédelmi programok megvalósítására fordítjuk, 2006-ban az Olaszliszkán megárvult Szögi Lajos árváinak megsegítésére szerveztünk jótékonysági Béke-Békakoncertet ebből az összegből, 2008-ban pedig a 2008: a béka éve rendezvénysorozatot támogatjuk.

 

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL 

A kedvezményezett adószáma: 18081888-1-42 

A kedvezményezett neve: Varangy Akciócsoport Egyesület 
 

Tudnivalók:

1.     Ezt a nyilatkozatot tegye egy olyan méretű borítékba, amely éppen meghaladja a rendelkező nyilatkozat méretét.

2.      A borítékon tüntesse fel nevét, állandó (bejelentett) lakcímét, és adóazonosító jelét!

3.      Zárja le és írja alá a borítékot a hátoldalon úgy, hogy az aláírása átnyúljon a ragasztáson!

  

KEDVES ADÓZÓ!


Idei évi adózásakor ismét rendelkezhet az összevont adóalapja után befizetett adójának 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalékot egyháznak, míg a másikat a külön törvényben meghatározott alapítvány, társadalmi szervezet vagy külön nevesített intézmény, elkülönített alap javára juttathatja. Ez önnek plusz pénzébe nem kerül, csupán 1 perc időráfordítás!

A lezárt borítékot a tárgyévről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban kell megküldenie az adóhivatalnak. Ha adójának 1+1 százalékáról rendelkezik, akkor mindkét nyilatkozatot egy borítékba tegye bele.

Ha az Ön személyi jövedelemadóját a munkáltatója számolja el, akkor a nyilatkozatát tartalmazó lezárt, a szükséges adatokkal ellátott borítékot adja át mielőbb a munkáltatójának, aki azt az elszámolásról szóló adatszolgáltatással együtt továbbítja az adóhivatalnak.    

Ebben az esetben a borítékot a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg írja alá.

Köszönjük támogatását!

Varangy Akciócsoport Egyesület