FELHÍVÁS békamentésre - terelőkerítés építésére

A tavasz beköszöntével megkezdődött a kétéltűek vándorlása a szaporodóhelyekhez, így a Garancsi-tóhoz is. A békák áthaladva a közúton, az autók áldozatává válhatnak, ennek megakadályozására a Varangy Akciócsoport Egyesület együttműködésben Tinnye község Önkormányzatával és a tinnyei Polgármesteri Hivatallal a tavalyi évhez hasonlóan ideiglenes terelőrendszer kiépítését és működtetését határozta el.

A Varangy Akciócsoport Egyesület a létesülő békaterelő kerítés építéséhez 2015. március 7-én délelőtt önkénteseket vár a Garancsi-tóhoz.

A terelőhálóból, karókból és ládákból/vödrökből álló rendszer építése 10 órakor kezdődik.
A részvevők lehetőség szerint hozzanak magukkal a munkához szükséges eszközöket (ásó, kalapács, kapa, csípőfogó, esetleg gereblye) és fényvisszaverő mellény. A kerítés elemeit az Önkormányzat és az Egyesület biztosítja.
A Tinnye és Piliscsaba között fekvő Garancsi-tó megközelíthető távolsági busszal Budapestről az Árpád-híd autóbusz-állomástól, a 2-es kocsiállásáról délelőtt 9:20-kor induló Vértes Volán autóbusszal. Visszaút a Garancsi-tó megállótól du. 14:19, a menetidő 40 perc. Autóval a Tinnye és Piliscsaba között futó úton közelíthető meg, a 102es út vagy a 10es út felől, parkolni a terelőépítés helyszínén, az út mellett, a tónál lehet.
Szeretettel várunk minden kedves segítő szándékú önkéntest!

Kéri András                                                                        Dr. Puky Miklós biológus
Projektvezető, Varangy Akciócsoport Egyesület                   A Varangy Akciócsoport Egyesület elnöke